I går handlet jeg derimot 2 kg med rødbeter. Dette er en grønnsak som jeg har hatt lite kjennskap til før, men som jeg har satt meg som mål å bli god venn med. Dette er rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter. Rødbeten er også full av kostfiber og inneholder mange vitaminer og mineraler, blant annet jern.
Dagens røde burgere har virkelig bidratt til å bli glad i denne sterkt fargede grønnsaken! Det er en helt spesiell følelse å prøve ut noe nytt, som jeg ikke aner hvordan vil smake. Gleden er også stor, når resultatet blir vellykket:)
Her er oppskriften:
Kylling- og rødbeteburgere
400 g kyllingkjøttdeig
300- 400 g skrelt og raspet rødbete
1finhakket hvitløk uten fedd
Litt presset sitronsaft
pepper
havsalt
1 ss potetmel
Bland alle ingrediensene i en bolle.
Form burgerne passe store, og stek dem på middels varme til de er helt gjennomstekte.
Servér gjerne med bakte poteter, gulrøtter og rødbeter, sammen med litt olivenolje, presset sitron, havsalt og pepper, i folie i ovnen (200 grader i ca. en time).
Nydelig!
Servér gjerne med bakte poteter, gulrøtter og rødbeter, sammen med litt olivenolje, presset sitron, havsalt og pepper, i folie i ovnen (200 grader i ca. en time).
Nydelig!
Velbekomme!
Å ja, dette så godt ut! Rødbeter er sterkt undervurdert! :-)
SvarSlettDisse SKAL eg prøve!!! Veldig bra!
SvarSlettKlem