I dag har jeg for første gang brukt brødsmuler i pannering av fisk. Fire pizzamuffins har tørket noen dager på kjøkkenbenken, og i dag kjørte jeg dem kjapt i blenderen for å få passe størrelse på smulene.
Her får du oppskriften på dagens middag:
Pannerte lakseskiver på grønnsaksseng
300- 400 g laksefilét
1 egg
brødsmuler
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
300 g tomater
1 finhakket hvitløk uten fedd
saften av 1/2 sitron
1 dl vann
salt
pepper
frisk persille
frisk basilikum
1 ss olivenolje
Kutt opp alle grønnsakene, og legg dem i en smurt ildfast form. Ha salt, pepper, 2/3 av hvitløken, olivenoljen, urtene og vannet over grønnsakene. Laksefilétene krydres med salt, pepper og resten av hvitløken. Presser litt av sitronsaften over laksen. Pensle lakseskivene deretter med lettpisket egg, før de vendes i brødsmulene.
Press resten av sitronsaften over grønnsakene.
Legg laksen over grønnsakene, og sett formen i ovnen (med folie over) på 220 grader i ca. 30 min.
Serveres med kokte poteter.
Dette ble en nydelig søndagsmiddag for to:)
Dette så godt ut og er veldig likt det jeg gjør med kylling og svin, med unntak av at jeg ofte bruker både glutenfrie knekkebrød og tacoshell (hva jeg enn måtte ha tilgjengelig...) og blander det med masse godt krydder! Kan nabefales!!
SvarSlett