Som jeg ofte gjør når jeg prøver ut noe helt nytt, lager jeg ikke opp særlig mye første gang. Grunnoppskriften ble stor nok til å deles, derfor testet jeg samtidig ut rå grønnsaker i den ene porsjonen. Mens bananpannekakene havnet i en svært så forøyd hund (som slettes ikke syntes de var kvalmende!), så ble faktisk pannekakene med gulrot og purre ganske gode!
Her kommer altså oppskrift på lunsjpannekaker for dem som ønsker litt variasjon til vanlig brødmat. Kikertmelet måtte selvfølgelig også med denne gangen!
Lunsjpannekaker med grønnsaker
1 dl kikertmel
1 dl Jytte Teff
1/2 ts salt
1 liten gulrot
Ca. 1/4 purreløk
3 dl vann
1/2 dl matfløte (gjerne laktoseredusert)
(eventuelt litt finhakket hvitløk)
* Bland mel og salt.
* Skrell og rasp gulroten, og finhakk purren.
* Ha eggene, vannet og fløten oppi melet, og rør til det er klumpefritt.
* Ha så i grønnsakene.
* Stek på middels sterk varme.
Man kan sikkert prøve med andre grønnsaker også!
Hei!
SvarSlettGratulerer med boken! Leste om den på allergikokken.no
Jeg skal garantert se etter boken i bokhandelen :)
Hilsen Tina
Tusen takk, Tina! Håper du vil få mye nytte av boken:)
SvarSlettHa en fin juletid!
Lene