Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

fredag 10. september 2010

En utrolig god og supersunn suppe!

Det tok visst litt tid med dette gresskaret... Men det har vært fint å se på enn så lenge! I dag har jeg faktisk fått lagd både en herlig suppe og noen nydelige muffins. Her skal dere få oppskriften på suppen:


Gresskar- og rotgrønnsaksuppe med hvitløk og persille
Ca 4 personer

Ca. 5 dl vann
400 g renset gresskar i biter
3 poteter
1 gulrot
1 stor nepe (hvit)
en liten bunt persille
1/2 hvitløk uten fedd (kinesisk hvitløk)
Pepper
Salt

* Skrell og kutt opp potetene, gulroten og nepen, og ha disse oppi vannet sammen med gresskaret og litt salt.
* Kok opp grønnsakene, og la dem småkoke til de er møre (ca. 10 min).
* Sil av grønnsakene, og ta vare på kraften.
* Ha så de kokte grønnsakene i en hurtigmikser/ blender/ foodprosessor, og kjør på full styrke til det er blitt en jevn masse.
* Hell de mosede grønnsakene tilbake i kraften igjen.
* Tilsett finhakket hvitløk, grovhakket persille, salt og godt med pepper.
* La suppen småkoke i ca. 10 min til.

Nyt suppen rykende varm, og med godt brød til!

2 kommentarer:

  1. Åh, denne så nydelig ut! Tror jeg skal prøve den ut, fant gresskar på en asiatisk butikk her om dagen.

    SvarSlett
  2. Lykke til med suppekokingen, og håper at den faller i smak:) Lene

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)