Gresskar- og rotgrønnsaksuppe med hvitløk og persille
Ca 4 personer
Ca. 5 dl vann
400 g renset gresskar i biter
3 poteter
1 gulrot
1 stor nepe (hvit)
en liten bunt persille
1/2 hvitløk uten fedd (kinesisk hvitløk)
Pepper
Salt
* Skrell og kutt opp potetene, gulroten og nepen, og ha disse oppi vannet sammen med gresskaret og litt salt.
* Kok opp grønnsakene, og la dem småkoke til de er møre (ca. 10 min).
* Sil av grønnsakene, og ta vare på kraften.
* Ha så de kokte grønnsakene i en hurtigmikser/ blender/ foodprosessor, og kjør på full styrke til det er blitt en jevn masse.
* Hell de mosede grønnsakene tilbake i kraften igjen.
* Tilsett finhakket hvitløk, grovhakket persille, salt og godt med pepper.
* La suppen småkoke i ca. 10 min til.
Nyt suppen rykende varm, og med godt brød til!
Åh, denne så nydelig ut! Tror jeg skal prøve den ut, fant gresskar på en asiatisk butikk her om dagen.
SvarSlettLykke til med suppekokingen, og håper at den faller i smak:) Lene
SvarSlett