Det eneste jeg gjorde, var å kutte opp alle grønnsakene i små biter/ buketter, og koke dem med litt salt, på svak varme, til de var møre (ca. 15 min). Hvitløken hadde jeg oppi de siste fem minuttene. For å få rett konsistens på pureen, hadde jeg litt lite vann, slik at det kun dekket gulrøttene (blomkålen og brokkolien ble bare dampet).
De ferdig kokte grønnsakene (inkludert kokevannet) ble kjørt i noen sekunder i hurtigmikseren, før jeg tilsatte salt, pepper og litt finhakket timian. Grønnsakspureen fikk et lite oppkok før servering.
For dem som har baby i hus, er dette en fin måte å få hjemmelaget babymat på. Men da må man selvfølgelig kutte ut krydderet.
Hei. Jeg husker godt at jeg lagde sånn purè til min datter da hun var baby for 27 år siden. Den gangen hadde jeg ikke dagens kjøkkenutstyr og moste det hele for hånd gjennom melsikten...
SvarSlettHa en flott søndag.
Hei fru Tunheim! Kan tenke meg at det tok litt lengre tid med melsikten... Med alle våre hjelpemidler, så er det jo nå veldig lett å få hjemmelaget babymat:) Ha en fin søndag du også!
SvarSlettLene
Grønnsaksmosen ser da nydelig ut på bildet ditt. Det ser stilig ut med en brokkolikvast i midten der. Hva slags kamera bruker du?
SvarSlettHei Til babyer er det saltet som må kuttes ut. Krydderurter er som regel ok, men ikke blandinger, da de inneholder salt
SvarSlett