Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 2. desember 2010

Noe godt, og noe mindre godt...

Ikke alle nye prøveprosjekter blir vellykkede. I over en uke nå, så har en oppskrift på "pannekaker med bananer" surret rundt i hodet mitt. Jeg hadde en liten mistanke om at det kunne bli bittelitt kvalmende, men jeg kunne jo ikke dømme oppskriften før den var testet ut!
Som jeg ofte gjør når jeg prøver ut noe helt nytt, lager jeg ikke opp særlig mye første gang. Grunnoppskriften ble stor nok til å deles, derfor testet jeg samtidig ut rå grønnsaker i den ene porsjonen. Mens bananpannekakene havnet i en svært så forøyd hund (som slettes ikke syntes de var kvalmende!), så ble faktisk pannekakene med gulrot og purre ganske gode! 
Her kommer altså oppskrift på lunsjpannekaker for dem som ønsker litt variasjon til vanlig brødmat. Kikertmelet måtte selvfølgelig også med denne gangen!


Lunsjpannekaker med grønnsaker

1 dl kikertmel
1 dl Jytte Teff
1/2 ts salt
1 liten gulrot
Ca. 1/4 purreløk
3 dl vann
1/2 dl matfløte (gjerne laktoseredusert)
(eventuelt litt finhakket hvitløk)

* Bland mel og salt.
* Skrell og rasp gulroten, og finhakk purren.
* Ha eggene, vannet og fløten oppi melet, og rør til det er klumpefritt.
* Ha så i grønnsakene.
* Stek på middels sterk varme.

Man kan sikkert prøve med andre grønnsaker også!

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Gratulerer med boken! Leste om den på allergikokken.no
  Jeg skal garantert se etter boken i bokhandelen :)

  Hilsen Tina

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Tina! Håper du vil få mye nytte av boken:)
  Ha en fin juletid!
  Lene

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)