Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 16. desember 2010

Snaddermat til jul!

Jeg har nå fått oppskriften på de utrolig gode julekakene, som jeg fortalte om for noen dager siden. Disse småkakene er absolutt ikke helsekost, men er selvfølgelig naturlig frie for gluten.

Grethes julepletter

130 g margarin og 210 g sukker røres hvitt.
1 egg
Ca. 140 g Jytte Mix (lysebrun pakke) og Jytte Original blandet sammen (juster med mel til deigen kan settes på plate med teskje)
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 plate grovhakket mørk kokesjokolade


Settes med teskjeer på plate. Stekes på 180 grader i 10-12 min (midt i ovnen)


Dersom man er nøye på å spise masse grønnsaker og sunne brød resten av dagen, tror jeg ikke det gjør noe å ha en liten go'bit til ettermiddagsteen. Vel og merke dersom kroppen fungerer som den skal. Har man derimot ulike betennelser i fordøyelsessystemet, bør man holde seg helt borte fra sukker (og lyst mel) til man er kvitt betennelsen. Sukkerholdige produkter er "mat" for slemme bakterier...

Lykke til med julebaksten:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)