Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

tirsdag 1. februar 2011

En gylden rot i stusselig innpakning


Denne knudrete, brune roten, er en av mine favorittsmaksettere. Ingefær skal man ikke le av.


Ingefær blir brukt flittig i matlagingen mange steder omkring i verden. Vi her i nord, har nok dessverre ikke kommet like langt på dette området. Finhakket ingefær, sammen med for eksempel hvitløk, gjør at man ofte kan sløyfe både buljong og annen kjøttkraft, i blant annet supper og gryteretter. Det blir da lettere å lage rent vegetariske retter med masse smak, dersom man ønsker det.


Ingefær inneholder mye antioksidanter. De betennelsesdempende stoffene gjør at roten kan lindre ulike betennelsesreaksjoner i kroppen. Ingefær er også med på å redusere uønsket gass i fordøyelsessystemet.


Det ingefær derimot er mest kjent for, er å lindre kvalme. Litt fersk, oppkuttet ingefær med kokende vann over, blir en smakfull te som kan gjøre underverker!


4 kommentarer:

 1. Synes en kopp kokt vann med en skive ingefær også hjelper mot søtsug! Pleier alltid ha det liggende når jeg prøver å gå ned noen kilo :-)

  SvarSlett
 2. Takk for tipset! Et sunt kosthold som består av mye grønnsaker, vil i seg selv dempe behovet for sukker. Det vil derfor for mange være en kjærkommen "bivirkning" at overflødige kilo etter hvert forsvinner :)
  Lene

  SvarSlett
 3. Jeg også eelsker ingefær! Min favoritt for tiden er juice av 1 grapefrukt, 3 gulrøtter og 1-2cm ingefær. Nam nam!!

  SvarSlett
 4. Takk for tipset :-)
  jeg viste ingefær kunne hjelpe mot kvalme , men ikke at det var betennelsesdempende :-)
  tror jeg skal prøve det litt ut :-)
  ( pga sykdom har jeg flere kroniske betennelser i kroppen )

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)