Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 24. februar 2011

Nydelig pesto med lime


Basilikumplanten min har overlevd vinteren, men den har sett veldig stusselig ut de siste ukene... Derfor ble det en ny plante i går, slik at jeg kunne lage pesto i dag. Jeg bruker oftest basilikum til tomatretter, men hjemmelaget pesto er også virkelig å anbefale! Enten til for eksempel hjemmelaget pasta (som det er oppskrift på i kokeboken), som marinade eller som pålegg på brød.

Siden jeg ønsket å lage denne pestoen helt melkefri, kuttet jeg ut parmesanosten som mange bruker å ha i. Istedenfor hadde jeg i saften av en båt lime -  det ble svært vellykket! Lime "samler" smakene på en genial måte, og gir ofte retten mer karakter.

Jeg brukte ikke nøyaktige mål, men oppskriften ble omtrent slik:

Pesto med lime

1/2 potte med basilikum
1/4 hvitløk uten fedd (kinesisk hvitløk)
Ca. 3 ss grovhakkede valnøttkjerner
Litt grovt salt
Pepper
Saften av en båt med lime
Kaldpresset olivenolje av god kvalitetKnus basilikumblader, hvitløk, valnøtter, salt og pepper i en morter. Blandingen skal være helt jevn og fin.Skrap så mye som mulig ut av morteren, ha blandingen over i en kopp eller skål og tilsett limesaften og kaldpresset olivenolje. Det skal bli en myk og fin konsistens på pestoen.

Både basilikum, hvitløk, valnøtter, pepper, lime og kaldpresset olivenolje inneholder blant annet mye antioksidanter og er bakteriehemmende. Denne pestoen har utrolig god smak og er bra for kroppen :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)