Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

onsdag 26. januar 2011

Kampklar spinatsaus!


I disse mørke influensatider, så er det viktig at vi gjør kroppen klar til kamp mot diverse uhumskheter. Jeg prøver å snike inn vidundermaten der jeg klarer. Middagen er ofte det måltidet man bruker mest tid (og tankekraft) på, derfor legger jeg i dag ut et tips til en saus som kan brukes som tilbehør til det meste. Denne spinatsausen smaker fantastisk godt, og man kan derfor lage en stor porsjon! Suppen jeg la ut i sist uke, er egentlig bare en utvidelse av denne sausen.

Spinatsaus med hvitløk, ingefær og brokkoli

Spinatblader
Fersk finhakket hvitløk
Fersk finhakket ingefær
Litt brokkoli
Salt
Pepper
Liten fløteskvett

* Vask spinatbladene godt, før de legges i en gryte til damping. Ikke ha mer vann i enn det som er på bladene. Rist jevnlig i gryten. La bladene dampes til de faller sammen.
* Ha spinatbladene, ingefær, hvitløk og den rå kvasten med brokkoli i en hurtigmikser, sammen med litt kaldt vann. Kjør på full styrke til det er en jevn blanding.
* Ha blandingen over i gryten igjen, og kok opp sausen. La den småkoke i et par minutter, før du tar oppi fløten. Sausen er nå klar for servering!

Velbekomme:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)