Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

søndag 5. september 2010

Gresskar - ikke bare vakkert, men også sunt!I går fikk jeg plutselig et nydelig, selvdyrket gresskar av en snill nabo! Syns nesten det er for fint til å kutte opp... Men har forstått det slik at gresskar i mat er kjempegodt, og ikke minst sunt. På www.matportalen.no fant jeg ut at gresskar inneholder blant annet betakaroten, jern, C-vitamin og kalsium. Siden jeg er svært opptatt av at vi som holder oss borte fra enkelte matvarer skal leve sunt og godt, har jeg virkelig fattet interesse for gresskaret. Som cøliaker må man jo alltid tenke på bindemiddel og fuktighet i brødbaksten, og der tror virkelig jeg at gresskaret kan komme til sin rett. I naturlig glutenfri matlaging må man bruke alt man har av fantasi og kreativitet! Hvis noen har erfaringer med gresskar, blir jeg glad hvis dere vil dele dem. Ellers så begynner vel eksperimenteringen så smått senere i dag, tenker jeg :)

3 kommentarer:

 1. :-)
  hei
  jeg synest gresskarsuppe er kjempe godt. ellers så lærte jeg på den hare måten at gresskar ikke er så godt å spise rått, det er nesten litt smakløst. men om du fks rasper det så er det godt i salat. Raspet gresskar er også kjempe godt i brød. Kjernene som er inni gresskaret kan du tørke og riste.
  gresskarpai er også en vinner her hjemme. Lykke til med eksprimenteringen gleder meg til å se resultatet.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for hyggelig kommentar. Kommer til å følge med videre på bloggen din, ser veldig interessant ut og lykke til videre med boken! :D

  SvarSlett
 3. Så flott med gode tips, Ingrid! Tusen takk:) Gresskaret står visst ennå til pynt, men jeg kommer snart til å sette igang med kokkeleringen...
  Mjuuugly: takk for koselig kommentar:)
  Lene

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)