Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 30. september 2010

Bokmøte med smaksprøver, og foredrag på LMF

I går klarte jeg å presse inn en presentasjon av kokeboken og et foredrag på LMF (Landsforeningen mot Fordøyelsessykdommer) på under to timer. Kokeboken ble presentert på høstens bokmøte for bokhandlerne i distriktet, og de måtte jo selvfølgelig også få smaksprøver. Banan- og kokoskaken var en av de tre rettene.Etter presentasjonen av boken, bar det videre på medlemsmøte på LMF, avdeling Rogaland. Veldig kjekt å få prate med mange som er interesserte i å bruke kostholdet aktivt for å forhindre ulike betennelser i fordøyelsessystemet. Jeg kommer til å arrangere flere foredrag og kurs/seminarer etter jul, så det er bare å gi lyd dersom noe er av interesse! Jeg vil legge alt av informasjon ut her på bloggen, når den tid kommer. 

3 kommentarer:

 1. Så bra at du får vist deg,boka di og det du kan fram. Det er et stort behov for folk som deg som tar mat og allergi alvorlig!
  Jeg har som tidligere nevnt at jeg har cøliaki og laktoseintoleranse. I går fikk jeg beskjed om at jeg også Ikke tåler fruktose, det vil si bær, frukt. grønnsaker og sukker...
  Situasjonen er fortvilende, og i tilleg får jeg ingen hjelp og veiledning før tidligst om 4-5 mnd! Det er jo nå jeg trenger hjelp med å sette ihop et kosthold som gir meg et så normalt liv som mulig!
  Huff, var ikke meningen å skrive et sutreinnlegg på den flotte bloggen din. Men ville bare få fram hvor viktig jeg synes det du gjør er :)
  Slike som deg har vi virkelig bruk for!
  Stor klem fra meg

  SvarSlett
 2. Hei Hanne-Rita! Takk for det du deler i kommentaren din. Tror ikke du er alene om å føle fortvilelse i forhold til manglende kostholdsveiledning... Jeg har i aller høyeste grad vært der selv. Når det gjelder intoleransene dine, så høres det for meg ikke så ille ut. Det er i bunn og grunn "standarden" for oss med ømfintlige tarmsystemer; ikke hvetemel, ikke melk, ikke sukker (og lite fruktsukker). Men du nevner grønnsaker som en del av de tingene du ikke tåler? Dersom du har fruktoseintoleranse, så gjelder intoleransen din ikke grønnsaker. Du bør sjekke dette opp så kjapt som mulig. Ring legen og forlang nøyaktig navn på intoleransen! Grønnsaker (kokte) er det beste jeg kan tilføre magen min:) Blir spennende å følge deg videre. Bare spør dersom det er noe du lurer på! Boken er nok ferdig trykket innen en uke eller to, og håper du får mye god hjelp og inspirasjon der! MASSE lykke til, og god klem fra meg

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)