Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

fredag 17. september 2010

Grønnsakspuré for store og småJeg ble litt inspirert av at gresskarsuppen ble så god. Har i dag derfor prøvd å lage grønnsakstilbehøret om til en puré. Må jo innrømme at de hele grønnsakene er penere å se på, men for ikke å bli matlei, er det viktig å variere litt!
Det eneste jeg gjorde, var å kutte opp alle grønnsakene i små biter/ buketter, og koke dem med litt salt, på svak varme, til de var møre (ca. 15 min). Hvitløken hadde jeg oppi de siste fem minuttene. For å få rett konsistens på pureen, hadde jeg litt lite vann, slik at det kun dekket gulrøttene (blomkålen og brokkolien ble bare dampet).  
De ferdig kokte grønnsakene (inkludert kokevannet) ble kjørt i noen sekunder i hurtigmikseren, før jeg tilsatte salt, pepper og litt finhakket timian. Grønnsakspureen fikk et lite oppkok før servering.
For dem som har baby i hus, er dette en fin måte å få hjemmelaget babymat på. Men da må man selvfølgelig kutte ut krydderet.

4 kommentarer:

 1. Hei. Jeg husker godt at jeg lagde sånn purè til min datter da hun var baby for 27 år siden. Den gangen hadde jeg ikke dagens kjøkkenutstyr og moste det hele for hånd gjennom melsikten...

  Ha en flott søndag.

  SvarSlett
 2. Hei fru Tunheim! Kan tenke meg at det tok litt lengre tid med melsikten... Med alle våre hjelpemidler, så er det jo nå veldig lett å få hjemmelaget babymat:) Ha en fin søndag du også!
  Lene

  SvarSlett
 3. Grønnsaksmosen ser da nydelig ut på bildet ditt. Det ser stilig ut med en brokkolikvast i midten der. Hva slags kamera bruker du?

  SvarSlett
 4. Hei Til babyer er det saltet som må kuttes ut. Krydderurter er som regel ok, men ikke blandinger, da de inneholder salt

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)