Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

lørdag 4. september 2010

Litt om trening


Dagen min i dag, startet med en fin løpetur på gårdsveier og med "hinderløype" over nyslått gress. Er herlig å få oppleve morgenstemning med lav sol og fuglekvitring... Som et utpreget B- menneske, er det helst de vakre kveldene jeg får med meg...

Det blir alltid tid til litt filosofering på mine mange gå- og løpeturer, og i dag kom jeg frem til at det var på tide med en liten skriveøkt på bloggen, om akkurat det å trene.

For meg er treningen uløselig knyttet til kostholdet, og selvfølgelig så er kostholdet uløselig knyttet til treningen. Det å leve sunt, med en god fysisk og psykisk helse, innebærer å ta kroppen på alvor på alle plan. 

Jeg har alltid likt å trene, og selv om jeg ikke er glad i helsestudio, så har jeg trent både ju jitsu, kickboksing og flere ulike typer dans. Men den aller beste treningsformen, syns jeg, er å bruke kroppen ute i naturen. Å puste inn frisk luft, samtidig som man tester ut egne grenser, er en god måte å øke kondisjon på og å trene opp enkelte muskelgrupper. I tillegg til å trene kondisjon, så er styrketrening også svært viktig for meg. Et par gamle, slitte vekter på 3 kg hver og en treningsmatte på gulvet, er det eneste jeg bruker. Jeg har et enkelt treningsprogram som jeg følger, der alle de viktigste muskelgruppene blir tatt i bruk. Litt pilates og uttøyning blir gjort på slutten av hver økt.

Høsten er en fantastisk årstid, og jeg gleder meg til knivskarp luft, nydelig lys og en natur i fargeeksplosjon! Lange fjellturer, fisketurer, strandturer og ikke minst løpeturer venter fremover... Jeg gleder meg, og håper at du gleder deg :)

2 kommentarer:

 1. Et skikkelig inspirerende innlegg dette her!!!
  Ser deg liksom for meg der du jogger bortover i duggfrisk morgen, yrende glad og fri:))

  Jeg trenger et spark bak for å trene jevnlig!
  Blir ofte veldig uregelmessig mosjon på meg. Skjerpings!!!
  Takk for inspirasjonen:)
  Hilsen meg

  SvarSlett
 2. Så kjekt å høre:) Det viktigste er at du koser deg med treningen. Gjør noe som du synes er gøy! Ha en fin søndag, og lykke til! Lene

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)