Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

fredag 19. november 2010

Et lite gavetips, og ny oppskrift med rødbeter

Jeg var besøk i går, og tenkte å ha med meg en liten gave. Lagde derfor hjerteformede havrekjeks, og pakket dem inn i celofan. En koselig liten oppmerksomhet :) Absolutt å anbefale for dem av dere som har familie og venner som synes at allergimat er vanskelig og smakløst! Vi som spiser mat litt utenom det vanlige, har ingenting å være flaue over. Maten kan smake kjempegodt for enhver kresen gane!Jeg har enda rødbeter i kjøleskapet. Kjøper man dem faste og fine, holder de seg i flere uker. I går lagde jeg også en veldig lettvindt gulrot- og rødbetesuppe. Man får alltid et fargerikt måltid når rødbeter er involvert!
Det eneste jeg gjorde, var å skrelle og kutte opp ca. lik mengde av gulrøtter og rødbeter. La bitene i en gryte sammen med vann (vannet var et par cm over grønnsakene) og hadde i litt salt. Lot det koke til bitene var helt møre, og hadde alt i hurtigmikser, til det ble en jevn røre. Finhakket da litt hvitløk, hadde alt oppi gryten igjen, og lot suppen koke i ca. fem minutter til. Smakte til med salt og pepper. Sammen med nybakte rundstykker, ble dette en liten delikatesse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)