Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

mandag 15. november 2010

Kresne barn med cøliaki, og andre tilbakemeldinger

Tusen takk til alle dere som kommer med tilbakemeldinger, både på blant annet facebookgruppen "100% naturlig" og på e- post! Det er veldig nyttig for meg å høre om hvordan oppskriftene blir brukt, og om hvordan de faller i smak :)

Siden smaken selvfølgelig er delt, er det ulike opplevelser av de forskjellige oppskriftene. Jeg vil likevel trekke fram en absolutt favoritt hos svært mange; "Banan- og kokuskaken" topper listen!

I tillegg vil jeg dele med dere en søt historie, om hvordan en bestemor gledet sitt barnebarn. Denne 6 år gamle jenta har cøliaki, og er visst svært kresen på mat. Det i seg selv er ikke så lett for bekymrede foreldre og besteforeldre... Bestemoren lagde "Grove muffins med eple, kanel og mandler" til barnebarnet da hun kom på besøk. Hun tenkte at muffins trenger litt melisglasur, og hadde det på toppen. Dette gikk ned på høykant! Kanskje også andre kresne barn liker disse? Oppskriften står faktisk både i ukens Kamille, har stått i KK, og var en av oppskriftene som stod i Stavanger Aftenblad (se her). Jyttemelet (som tidligere nevnt er naturlig glutenfritt, og ikke inneholder hvetestivelse) er svært næringsrikt, og er derfor ekstra bra for barn i vekstperioden.


Jeg gleder meg til å høre mer fra dere ivrige hverdagskokker, og fortsatt lykke til :)

2 kommentarer:

 1. I dag kom boka i posten!!! GLEDE!!!!
  Mange flotte spennande oppskrifter i den :)
  Fin kveld til deg
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei, Anna Lisa! Kjekt å høre at du har fått boka, og er fornøyd med den:) Håper du får mye glede av matlagingen! Klem tilbake fra Lene

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)