Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 20. januar 2011

Antioksidantbombe!


Denne suppen er faktisk en av de beste suppene jeg noensinne har laget! Også med masse spinat! Antioksidantene formelig strutter ut av skålen, og man kan kose seg samtidig som man gjør kroppen en god tjeneste. Dette er virkelig mat som holder oss friske og raske:)

Grønnsakssuppe med spinat
2- 3 personer

1 liter vann
1/2 ts salt
1 liten gulrot
2 poteter
3 store buketter fra en blomkål
1/4 brokkoli
Litt purreløk (ca 4 cm)
Ca. 5 store spinatblader
Ca 1/4 finhakket kinesisk hvitløk (uten fedd)
Ca. 1 ts finhakket, fersk ingefær
Grovkvernet pepper
Salt
Fløteskvett

* Skrell og kutt opp alle grønnsakene.
* Vask spinatbladene godt, og la dem dampes i en liten gryte, kun med vannet på bladene. Rist av og til i gryten, slik at bladene ikke svir seg i bunnen. Ta gryten av når spinaten begynner å falle sammen (etter ca. 5- 6 min.).
* Kok potetene, purreløken og gulroten i vannet med 1/2 ts salt i ca. 5 min.
* Ha så blomkålen og brokkolien oppi suppen, og kok videre til potetene er helt møre.
* Ha spinat, hvitløk, ingefær og mesteparten av de ferdig kokte potetbitene (inkludert litt av vannet) i en hurtigmikser/ blender, og kjør på full styrke til det er blitt en jevn blanding. Ha så denne blandingen oppi suppegryten igjen.
* Tilsett en liten fløteskvett (kan sløyfes), og smak til med salt og pepper.

På grunn av all smaken og grønnsaksjevningen, er både buljong og mel overflødig i denne kraftige suppen. Dette er deilig og varm mat en kald vinterdag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)