Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 13. januar 2011

Saftig og sunn "smakebit" fra kokeboken


Det er januar, og man får servert sunnhet, helse og slanking (alt mer eller mindre seriøst) i de fleste medier. Men hva med oss cøliakere og allergikere, som ikke kan spise verken rug, bygg eller spelt? Sunn, naturlig glutenfri brødbakst blir sjelden presentert noen plass...

De av dere som har kjøpt kokeboken, har kanskje allerede testet ut denne oppskriften. Jeg er jo generelt sett veldig opptatt av at vi som ikke kan spise vanlig glutenholdig mat, ikke skal måtte ta til takke med annenrangs, smakløs mat. Disse bagettene kan være et godt utgangspunkt for et sunnere og bedre glutenfritt (og melkefritt) liv i det nye året! Kos dere :)

Bagetter med mye havre og ulike frø

250 g glutenfrie havregryn
100 g Jytte Original
100 g Jytte Teff
50 g hirseflak
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 ts havsalt
2 ss bakepulver
3 egg
½ dl extra virgin olivenolje
3 dl eplejuice
4-5 dl vann


• Tilsett linfrø, sesamfrø og solsikkefrø i blender / hurtigmikser sammen med 3 dl eplejuice. Kjøres i ca. ett minutt på full styrke.
• Bland resten av de tørre ingrediensene i en bakebolle.
• Tilsett de knuste frøene, juicen, egg, olje og vann, og rør alt sammen til en jevn røre.
• Sett bagettene på plate med sleiv og slikkepott (deigen er veldig løs).
• Strø over hele linfrø og sesamfrø.


Stekes på 250 grader i ca. 20 min.
Tid totalt: Ca. 30 min.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)