Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 6. januar 2011

Klippfisk med kålrabi- og rødbetestappeKlippfisk er et av de få fiskeproduktene man kan kjøpe i vanlige dagligvarebutikker, som er et rent naturprodukt. Det aller meste av både frossen fisk og "fersk" fisk, er enten tilført ganske store mengder med vann for å øke volumet (og blir dermed selvfølgelig svært smakløs), eller er behandlet på andre måter. Jeg er nok i tillegg også ekstra kresen på fisk, siden jeg bodde en stund i Vesterålen, og fikk da daglig nyfisket fisk. Det var luksus! 

Klippfisk (eller bacalaoklippfisk som den heter), er kun tørket og saltet. Selv om jeg er veldig glad i salt mat, må jeg vanne den ut i et par timer før koking. Hvis ikke blir det drikking av vann resten av døgnet...  

Som tilbehør til klippfisken, laget jeg i dag kålrabistappe med raspede rødbeter i. Kokte da oppkuttet kålrabi sammen med litt salt, til bitene var helt møre. Silte av vannet, og moste kålrabien. Tilsatte da litt revet (rå) rødbete. Blandet godt, tilsatte salt og pepper, og varmet opp stappen igjen.

Retten ble i tillegg servert med poteter og sprøstekt bacon. Sunn, god hverdagsmat, som nesten tenderer til festmat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)