Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

søndag 22. august 2010

Prosjekt brødsmuler

I dag har jeg for første gang brukt brødsmuler i pannering av fisk. Fire pizzamuffins har tørket noen dager på kjøkkenbenken, og i dag kjørte jeg dem kjapt i blenderen for å få passe størrelse på smulene.
Her får du oppskriften på dagens middag:

Pannerte lakseskiver på grønnsaksseng

300- 400 g laksefilét
1 egg
brødsmuler
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
300 g tomater
1 finhakket hvitløk uten fedd
saften av 1/2 sitron
1 dl vann
salt
pepper
frisk persille
frisk basilikum
1 ss olivenolje

Kutt opp alle grønnsakene, og legg dem i en smurt ildfast form. Ha salt, pepper, 2/3 av hvitløken, olivenoljen, urtene og vannet over grønnsakene. Laksefilétene krydres med salt, pepper og resten av hvitløken. Presser litt av sitronsaften over laksen. Pensle lakseskivene deretter med lettpisket egg, før de vendes i brødsmulene.
Press resten av sitronsaften over grønnsakene.
Legg laksen over grønnsakene, og sett formen i ovnen (med folie over) på 220 grader i ca. 30 min.
Serveres med kokte poteter.

Dette ble en nydelig søndagsmiddag for to:)

1 kommentar:

  1. Dette så godt ut og er veldig likt det jeg gjør med kylling og svin, med unntak av at jeg ofte bruker både glutenfrie knekkebrød og tacoshell (hva jeg enn måtte ha tilgjengelig...) og blander det med masse godt krydder! Kan nabefales!!

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)