Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

mandag 2. august 2010

Årets første blåbærtur!

Det har vært ferietid, og lite blogging. Har i disse late feriedager funnet ut, at i tillegg til å oppdatere leserne på prosessen med boken, så ønsker jeg å dele noen oppskrifter og tips som kan gi litt inspirasjon i hverdagen. Disse oppskriftene kommer ikke til å stå i "100% naturlig", men de blir lagd i samme "ånd":)


I dag har jeg vært på blåbærtur, og plukket ca. 1 liter bær. Blåbærsmoothie har nok de fleste smakt, men denne variasjonen kom jeg frem til var fantastisk god! I tillegg til blåbærenes antioksidanter, får man i seg blant annet både omega-3 (de knuste linfrøene) og betakaroten (gulrot). Kos deg!


Blåbær- og gulrotsmoothie
1 dl blåbær
1/2 banan
1 dl eplejuice
1/2 gulrot
1- 2 ts linfrø
1 kvast frisk mynte


Bland alt utenom mynten. Kjør på full styrke til du har en jevn konsistens, og ha deretter oppi grovhakket mynte. Denne vitaminbomben er et lite måltid i seg selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)