Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

onsdag 4. august 2010

Urter og middagsmat

Jeg er veldig glad i friske urter. Både kjøkken og hage er full av disse smakfulle delikatessene. I dag vil jeg presentere en oppskrift med basilikum.Middagsgjesten min i går, fikk nytt tilbehør til kylling og bakt potet. Det høres kanskje litt rart ut med eple i grønnsaksformen, men det smakte veldig godt:)
Grønnsaker i ovnen, med eple og basilikum

1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1 liten gulrot
1/2 eple
1 stor kvast basilikum
1 liten hvitløk uten fedd
1 båt sitron
2- 3 ss olivenolje
1/2 dl vann
salt
pepper

* Hakk opp hvitløken.
* Del brokkolien og blomkålen i passe store buketter.
* Skrell eplet, og kutt det opp i små biter.
* Grovhakk basilikum- bladene.
* Ha alt dette i en ildfast form.
* Hell over vann og olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bland godt.

Stekes med aluminiumsfolie over, på 200 grader i ca. 30- 40 minutter, eller til grønnsakene er passe møre.
Det er viktig å hakke opp hvitløken først av alt. Dersom den får ligge nyhakket i ca. 10 minutter, får man maksimalt utbytte av alle hvitløkens fantastiske egenskaper.
Velbekomme:)

2 kommentarer:

  1. Eple er jo en vinner i grønnsaks-blandinger! Flere burde få øyenene opp for frukt i grønnsakene. Tenk bare på Waldorfsalaten med crispy, grønne epler og valnøtter, eller mange indiske curries med frukt, eller hva med eple til skinkesteken, mango i den grønne salaten osv. Dessuten er det en bra måte å få i seg frukt på - de har masse gode vitaminer og antioksidanter, men grønnsakene bidrar til å holde blodsukkerstigningen nede. Genialt, hva?
    :)

    SvarSlett
  2. Helt enig:) Jeg må definitivt teste ut mer av dette!

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)