

Middagsgjesten min i går, fikk nytt tilbehør til kylling og bakt potet. Det høres kanskje litt rart ut med eple i grønnsaksformen, men det smakte veldig godt:)
Grønnsaker i ovnen, med eple og basilikum
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1 liten gulrot
1/2 eple
1 stor kvast basilikum
1 liten hvitløk uten fedd
1 båt sitron
2- 3 ss olivenolje
1/2 dl vann
salt
pepper
* Hakk opp hvitløken.
* Del brokkolien og blomkålen i passe store buketter.
* Skrell eplet, og kutt det opp i små biter.
* Grovhakk basilikum- bladene.
* Ha alt dette i en ildfast form.
* Hell over vann og olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
Stekes med aluminiumsfolie over, på 200 grader i ca. 30- 40 minutter, eller til grønnsakene er passe møre.
Det er viktig å hakke opp hvitløken først av alt. Dersom den får ligge nyhakket i ca. 10 minutter, får man maksimalt utbytte av alle hvitløkens fantastiske egenskaper.
Velbekomme:)
Eple er jo en vinner i grønnsaks-blandinger! Flere burde få øyenene opp for frukt i grønnsakene. Tenk bare på Waldorfsalaten med crispy, grønne epler og valnøtter, eller mange indiske curries med frukt, eller hva med eple til skinkesteken, mango i den grønne salaten osv. Dessuten er det en bra måte å få i seg frukt på - de har masse gode vitaminer og antioksidanter, men grønnsakene bidrar til å holde blodsukkerstigningen nede. Genialt, hva?
SvarSlett:)
Helt enig:) Jeg må definitivt teste ut mer av dette!
SvarSlett