Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

fredag 22. oktober 2010

En svært vellykket lansering er over!

I dag kan jeg puste litt ut... Har jobbet intenst i mange dager med alle forberedelsene til lanseringen. I går var den store dagen, og jeg vil takke alle som kom og gjorde det til en helt spesiell opplevelse! Jeg fikk to nydelige rosebuketter, og har satt dem sammen til en gigantbukett. Et vakkert skue...Siden jeg nevnte komlene i et tidligere innlegg, så er det vel på tide å gi dere oppskriften også!
Her er den:


Naturlig glutenfrie komler
3-4 personer


600 g råskrelte poteter
200 g kokte poteter
200 g Jytte Original
70 g glutenfrie havregryn
30 g maizena
2 ts salt
Salt + buljong i kokevannet


• Riv de rå potetene på et råkostjern, og knus deretter de kokte potetene sammen med de rå.
• Ha i Jytte Original, havregryn, maizena og saltet.
• Form knyttneve-store komler (det er ikke bra å ha dem for små), ved å ta vann på hendene og forme dem til baller.
• La komlene småkoke/ trekke i rikelig med vann og med 1 ts salt pr. liter vann. Hvis du ikke koker komlene sammen med salt kjøtt, bør du også ha buljong i vannet.
• La dem småkoke/ trekke i ca. 1 time. Det skal være en fast konsistens på komlene når de er ferdige, samtidig som de ikke er deigete i midten.


Tid totalt: Ca. 90 min.Helt til slutt vil jeg minne om at jeg skal være på Sandnes Libris i morgen kl. 12.00! For dem som snødde inne i går, kan dette kanskje være et alternativ til lanseringen:)

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med vellykket lansering og god helg :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, og fortsatt god helg til deg også:)

  SvarSlett
 3. Hei, leste om deg i avisen :) Jeg har nettopp fått cøliaki, og lurer på en ting. Sånn jytte mjøl? Hva er forskjellen på den blå og den røde pakken? Jeg bakte pizzabunner på den blå og det smakte helt forferdelig, så jeg måtte bare kaste dem. Er den røde bedre, eller fins det andre meltyper som er bra å lage pizzabunner av? :)

  SvarSlett
 4. Hei, hei! Det finnes nå faktisk ganske mange typer jyttemel. Det er en link til Holmen Crisp sine hjemmesider her på bloggen (høyre side), så bare gå inn der for å lese mer om de forskjellige typene. Den blå (Jytte Original) prøvde jeg også å lage ulike gjærdeiger med for mange år siden. Med akkurat likt resultat som du... Men da jeg begynte å bruke bakepulver istedenfor gjær, ble det et helt annet resultat! Jeg har faktisk to veldig gode oppskrifter på pizzabunner i boken, så du får prøve ut dem, og gi meg tilbakemelding om resultatet! Lykke til med det nye kostholdet - du trenger ikke å spise dårlig mat selv om du har fått cøliaki:)
  Lene

  SvarSlett
 5. GRATULERER!

  -og jeg venter boken din i posten i dag:)))

  SvarSlett
 6. Tusen takk:) Gleder meg til å høre hvordan det går med baksten!
  Lene

  SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)