Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

søndag 31. oktober 2010

Kylling- og rødbeteburgere

Må innrømme, at etter at boken ble ferdig trykket, så har jeg lagd lite nye oppskrifter. Det har vært så deilig å ha en bok som jeg kan velge retter fra hver dag:) Ofte kan man jo bli litt lei av sitt eget manus, etter intense korrekturer og innleveringsfrister. Det var også jeg. Men da boken var ferdig trykket, ble alt av oppskrifter så utrolig mye lettere å finne! Det sier vel bare litt om det kaoset jeg hadde før...

I går handlet jeg derimot 2 kg med rødbeter. Dette er en grønnsak som jeg har hatt lite kjennskap til før, men som jeg har satt meg som mål å bli god venn med. Dette er rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter. Rødbeten er også full av kostfiber og inneholder mange vitaminer og mineraler, blant annet jern.

Dagens røde burgere har virkelig bidratt til å bli glad i denne sterkt fargede grønnsaken! Det er en helt spesiell følelse å prøve ut noe nytt, som jeg ikke aner hvordan vil smake. Gleden er også stor, når resultatet blir vellykket:)

Her er oppskriften:

Kylling- og rødbeteburgere

400 g kyllingkjøttdeig
300- 400 g skrelt og raspet rødbete
1finhakket hvitløk uten fedd 
Litt presset sitronsaft
pepper
havsalt
1 ss potetmel

Bland alle ingrediensene i en bolle.  
Form burgerne passe store, og stek dem på middels varme til de er helt gjennomstekte.
Servér gjerne med bakte poteter, gulrøtter og rødbeter, sammen med litt olivenolje, presset sitron, havsalt og pepper, i folie i ovnen (200 grader i ca. en time).
Nydelig!

 Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Å ja, dette så godt ut! Rødbeter er sterkt undervurdert! :-)

    SvarSlett
  2. Disse SKAL eg prøve!!! Veldig bra!
    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)