Smakfulle og sunne oppskrifter for mennesker ønsker å leve 100 % naturlig glutenfritt

"100 % NATURLIG" er Lene Simonsens blogg om sunn mat i en frisk kropp. Denne bloggen kommer til å følge prosessen med utgivelsen av kokeboken med samme navn, og i tillegg kommer den til å inneholde nye oppskrifter og tips, og nye prosjekter og bøker. Hovedfokuset er at flest mulig oppskrifter skal være 100 % naturlig frie for gluten, og at mange også skal være helt uten sukker, melk og gjær. Dette er mat for cøliakere, allergikere og matintolerante, som ønsker å fokusere på smakfull mat og god helse. Bevisste mennesker som ønsker å holde seg borte fra enkelte matvarer og spise sunt, vil også ha nytte av boken og bloggen.

torsdag 7. oktober 2010

Vondt skal vondt fordrive...

Det er ikke bare jeg som er omgitt av smittekilder for tiden. "Alle" har liksom noe... Jeg blir heldigvis svært sjelden syk av de omflakkende bakteriene, men av og til kjenner jeg at det klør litt i ganen. Slik kjentes det ut i går. Det klødde veldig og jeg begynte å nyse.

Hva gjør jeg? Jo, det eldgamle trikset med hvitløk fungerer virkelig! De antibakterielle egenskapene til hvitløken har jeg begynt å få stor respekt for. I tillegg til å ha en hel kinesisk hvitøk (hvitløk uten fedd) oppi middagen (bruker vanligvis en halv i en slik gryte), så startet jeg å tygge små rå hvitløksbiter. Dette er sterk kost, men virkelig verdt et forsøk... Dersom nesen tetner til, vil jeg også anbefale å ha små biter hvitløk i hvert nesebor. Det "river" kraftig, men jeg synes det er mye bedre å bruke hvitløk enn nesespray!

Håper alle går en sykdomsfri høst i møte:)

1 kommentar:

  1. Jeg har testet ut et eldgammelt tips: Å ha en løk liggende ute i rommet - det sies at den skal trekke til seg virus og derfor sørge for at beboerne holder seg friske. Det var noe med en hel landsby som unnslapp pest fordi de kollektivt hadde denne strategien. Og jeg har faktisk ikke vært syk siden jeg startet med dette. Sprøtt! Men man må huske å ikke spise den løken senere...

    SvarSlett

Tusen takk for at du skriver en kommentar! Alltid kjekt å lese:)